I´m human!!!

KLOCKAN 14.00 VID BIRGITTASKOLANS ENTRÉ!!
TV4, RADIO OCH BLAND ANNAT NA KOMMER VARA DÄR!
DETTA ÄR EN PROTEST..

historian bakom:
Det finns en familj som kommer från Albanien, och familjen har varit här i 3 år och 3 månader. Esantila är 10 år, går på Birgittaskolan och är gravt hörselskadad/döv. Hon har utvecklats enormt sedan de kom till Sverige och fått börja på Birgittaskolan.

Idag kan hon både svenskt teckenspråk och svenska och är en glad och pigg tjej som älskar att lära sig mer. Innan hon kom hit hade hon inget språk. I Albanien som familjen kommer från finns ingen skola för henne. Det är ju helt galet att skicka tillbaka henne till Albanien och ta ifrån henne sina två språk hon fått lära sig här. Hennes pappa är hämtad av polisen och sitter i förvaring tills familjen ska skickas tillbaka nästa vecka.

TV4 har intervjuat familjen förra veckan, och i intervjun såg man henne att teckna till mamman ”Jag kan inget albanska, bara Svenska. Jag vill stanna kvar i Sverige.”

Pappan i familjen har överklagat många gånger, många har jobbat mycket med detta. De har gjort nästan allt som går att göra – kontaktat myndigheterna, tidningar, TV men det är segt. vi tror att de kommer om ni barn och ungdomar engagerar er.

TV4 intervju:


MIN ÅSIKT:
jag kommer hänvisa till barnkonventionen som säger:

Artikel 28 handlar om barnets rätt att gå i skolan.
Alla barn ska gå i grundskolan.
Det ska vara gratis.
Länderna ska se till att fler barn får gå i gymnasiet
och annan högre utbildning.
Rika länder ska hjälpa fattiga länder.

Den här tösen kan inte få utbildning i sitt hemland, det är då Sveriges "PLIKT" att hjälpa det fattigare landet! (observera dock att Barnkonventionen inte är en lag)
Med ett humanistiskt förhållningssätt och sympati till den DÖVA tjejen kan vi ge henne en framtid!
(observera att det är hennes dövhet som gör henne utsatt!).
Jag anser att att barnkonventionen skall bli en lag i Sverige, och det finns många som kämpar för detta, för barnens rättigheter!
*tänk på barnen, de är allas vår framtid!* //Erica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Här skriver du om dig själv!




RSS 2.0