Visceralt fett

Jag tänkte jag skulle förklara begreppet visceralt fett och kort sammanfatta hur man bäst tränar bort det.

Visceralt fett är det fett som deponeras i buken, i och runt vitala organ (som lever och hjärta). Det skiljer sig från det fett som lagras under huden, känt som underhudsfett, och som du kan nypa i, och har en annan roll i kroppen. Till skillnad från underhudsfett, som kroppen lagrar för användning på lång sikt.

Alla har en viss mängd visceralt fett – vi behöver det för att våra kroppar ska fungera ordentligt. Men att ha för mycket visceralt fett innebär att ökade nivåer av fettsyror, hormoner och inflammatoriska proteiner friges i vårt system, vilket kan påverka de vitala organens funktion. Detta är en viktig orsak till många av de hälsoproblem som förknippas med att vara överviktig – som hjärtsjukdom, typ 2 diabetes och stroke.

En sund kost och regelbunden motion kan bidra till att du går ner i vikt, vilket i sin tur kan bidra till att sänka nivåerna av visceralt fett i kroppen. Den goda nyheten är att också en blygsam viktminskning kan leda till avsevärd minskning av det viscerala fettet.

För att få ner sitt Viscerala fett-värde gäller egentligen bara två saker: lågt kaloriintag & konditionsträning!
– Du måste alltid träna hela kroppen, både styrketräning och kondition, men som extra krydda kan du lägga fokus på magen. Trots att det inte går att punkförbränna fett finns en del knep för att bli av med ölmagen. Att gå raska promenader är toppen, att jogga eller springa är ännu bättre, om det känns svårt försök att börja småjogga om du kan. Det är också viktigt att lägga till lättare styrketräning för att även belasta skelettet mer.


Kommentarer
Postat av: Bea

Hej vännen! Och stoooort Grattis!!! Hurra hurra.
Hade ringt om jag hade haft ditt nummer. Inte mitt fel, Mirandas fel :P

Men ha en toppen dag nu på din födelsedag. :)

Svar: tack vännen! http://eeckis.blogg.se/2013/january/tavling-2-3.html#comment
Var med och tävla!!=)
Resan mot ett smalare jag:

2013-01-10 @ 08:51:37
URL: http://lillabeea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Här skriver du om dig själv!
RSS 2.0